Vrijblijvend advies? Bel 06 - 46 22 50 56 of mail naar info@kievietafbouw.eu

Plafonds

Een plafond is misschien niet het eerste deel van een kamer waaraan u denkt wanneer u aan het klussen of schilderen bent. Toch is de afwerking van een plafond erg belangrijk voor de uitstraling van uw kamer. Een goede plafondafwerking zorgt er namelijk voor dat uw wanden een strak en net uiterlijk krijgen. Hoe zonde is het als uw muren keurig behangen, gesausd of geschilderd zijn maar uw plafond er nog vergeeld of gescheurd bij hangt? Wanneer dit het geval is, of wanneer uw plafond wel een nieuwe uitstraling kan gebruiken, bent u bij Kieviet Afbouw aan het juiste adres. Een opgefrist plafond is bij ons zo gepiept.

Plafondafwerking

Het laatste dat u wilt, is natuurlijk een schots en scheef gestuukt plafond.  Een plafond is dan misschien een onderdeel van de kamer dat u niet meteen op zal vallen, maar het verdient ook een mooie plafondafwerking. Een schuurplafond is een van de mogelijkheden voor het afwerken van een plafond. Wanneer u kiest voor een schuurplafond, houdt dat in dat u een plafond krijgt dat afgewerkt wordt met een mineraal gebonden mortel op basis van kalk en zilverzand. Net als bij ander pleisterwerk, zal een schuurplafond aangebracht worden op gipsplaten. Wanneer u een betonnen ondergrond hebt, is het aanbrengen van gipsplaten vaak niet nodig en kan de plafondafwerking gelijk beginnen.

Schuurplafond

Het geschulpte effect van een schuurplafond dat door de lichtinval in de kamer goed te zien is, wordt bereikt door in de mortel zogenaamde slagen aan te brengen. Deze slagen zorgen ervoor dat uw schuurplafond zowel bij direct als indirect licht een mooie uitstraling heeft. Anders dan bij een gladgestreken plafond, zorgt een dergelijke plafondafwerking voor een plafond met meer leven. Een schuurplafond zal dan ook niet snel gaan vervelen.

Meer informatie

Bij de afwerking van het plafond kunt u helemaal zelf bepalen wat het eindresultaat wordt. Gaat u voor een strakker schuurplafond waarbij alle slagen op een rij liggen, of houdt u meer van een gemêleerde plafondafwerking waarbij de slagen wat speelser in de mortel liggen? Bij Kieviet Afbouw kan het allemaal! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen


Spatula Stuhhi

Spatula Stuhhi is een speciale Italiaanse glanzende stuktechniek waarmee op uw wanden of plafond het effect van glad marmer gecreëerd kan worden.

lees meer

Spirito Libero

Spirito Libero is een matte design stuktechniek waarmee oneindig veel creaties te maken zijn.

lees meer

Segui il Tuo Istinto

Istinto is een stuktechniek waarmee reliëfachtige wanden gecreëerd kunnen worden. Het resultaat geeft een mooi steenachtig effect.

lees meerAanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen.